Valitse sivu

Nastolan historian neljännen osan ilmestymistä juhlistetaan kahdella tilaisuudella lokakuun lopulla, perjantaina 23.10. ja lauantaina 24.10.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran ja Lahden museoiden kustantama teos julkaistaan 23.10. klo 10. Tilaisuudessa VTM, FM Ville Eerolan kirjoittamaa teosta kommentoivat kaupunginjohtaja Pekka Timonen, apulaisprofessori Anu Lahtinen sekä kustannusjohtaja Tero Norkola.

Voimassa olevista kokoontumisrajoituksista johtuen Radio- ja tv-museo Mastolassa järjestettävä tilaisuus on yleisömäärältään rajattu kutsuvieraille ja lehdistölle. Sitä on mahdollista seurata myös suoratoistona oheisen linkin kautta: https://youtu.be/0sRLUrrTcYQ.

Historiateoksen julkistamista päästään juhlimaan Nastolassa lauantaina 24.10. klo 13. Tapahtuma järjestetään turvavälit ja vallitsevat määräykset huomioiden Taarastin ulkokatsomossa (Taarastintie 6, 15550 Nastola).

Lauantain puheenvuoroissa luodaan katsaus Nastolan historiateosten tilaamiseen. Puhujina kuullaan Eerolan lisäksi entistä kunnanjohtajaa Pauli Syyrakkia sekä aluejohtokunnan puheenjohtajaa Rauno Grönroosia. Lausuntaa esittää Nastolan Säkenien puheenjohtaja Juhani Sillanmäki. Täydennykset ohjelmaan ovat mahdollisia. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu sekä mahdollisuus Nastolan historian ostamiseen käteismaksulla.

Teos Nastolan historia IV  – Nastolalaisten ja Nastolaan muualta tulleiden elämä 1939-2015 on julkaisupäivän jälkeen myynnissä Hiihtomuseossa, Radio- ja tv-museossa, museon pop up -kaupassa Malskilla, Nastolan kirjastossa, Lahden palvelutorilla sekä Suomalaisessa kirjakaupassa. Ennakkotilauksia on mahdollista tehdä myös Lahden museoiden ja SKS:n verkkokauppojen kautta. 

 

Lisätietoja:

vs. museonjohtaja Hannu Takala 050 559 4158