Valitse sivu

Nastolan arvokkaat kulttuuriympäristöt on inventoitu ja koottu yksiin kansiin.

Nastolan kulttuuriympäristöselvityksessä esitellään entisen Nastolan kunnan alueen rakennetun kulttuuriympäristön kohteet lyhyine historiakuvauksineen.Jatkossa selvitys innostaa ja auttaa vaalimaan kotiseutumme arvokasta kulttuuriperintöä. Se on myös kenelle tahansa hyvä väline tutustua Nastolan kulttuurihistoriallisesti, arkkitehtonisesti ja maisemallisesti arvokkaisiin kohteisiin.

Julkaisu on laadittu kaavoituksen ja rakennuslupahakemusten pohjaksi, mutta myös ympäristöstään kiinnostuneiden kaupunkilaisten iloksi. Teos on runsaasti kuvitettu, ja dokumentoinnista vastaavat museon valokuvaajat. Selvityksen ovat tehneet Lahden kaupunkisuunnittelu, rakennusvalvonta ja museo yhdessä. Teos koottiin neljän vuoden aikana ja työryhmään kuuluivat Päivi Airas, Riitta Niskanen, Johanna Palomäki, Maria Silvast, Sanna Suokas, Johanna Sääksniemi, Jukka Vesanen. Teoksessa on 250 sivua.

Kirja on myynnissä Lahden Museokaupassa ja sen voi myös ladata maksutta kaupungin verkkosivuilta.

Tästä linkistä Lahden Museokauppaan

Lataa Nastolan kulttuuriympäristöselvitys tästä linkistä.