Valitse sivu

Nastola-viikkoa on vietetty jo 25. vuoden ajan. Poikkeuksen teki viime vuosi, jolloin viikon toiminnat peruutettiin koronapandemian vuoksi. Viikon tarkoituksena on tuoda esiin alueen perinteitä, vapaaehtoistyötä, Nastolan alueen kohteita sekä vireää yhdistystoimintaa.

Tänä vuonna viikkoa juhlistetaan pienimuotoisilla ulkoilmatempauksilla koronarajoitukset huomioon ottaen. Toiminnan järjestäjinä ovat alueen yhdistykset, Nastolan aluejohtokunta ja Lahden museot.

Nastola-viikon ohjelma

Viikon ohjelman ja oman kesäkautensa avaa sunnuntaina 2.5. Kaivolan perinnetila Willa Fantti (Pitkätie 195). Villähteen Montarissa sijaitsevassa Willa Fantissa on yli 23 000 norsuhahmoa 13 rakennuksessa. Tila on avoinna tiistaina, torstaina ja sunnuntaina klo 12–18. Lue lisää Willa Fantin Facebook-sivuilta.

Uudenkylän Salpa ry järjestää keväisen kohtaamisen pihapelien merkeissä tiistaina 4.5. klo 12–15 Uudenkylän seurantalolla (Sähkötie 2). Samalla suunnitellaan tulevan kesän kylätoimia.

SomeSiivous 2021 Villähteellä järjestetään keskiviikkona 5.5. klo 10–17. Villähteen kyläyhdistys kutsuu asukkaita mukaan yhteiseen maastosiivoukseen. Tapahtumapaikkana on Erstanalue lähitienoineen. Säkkejä saa noutaa Erstan puukoululta (Kärrytie 7) ti 4.5. – ke 5.5. klo 10–17. Lisätiedot tapahtumasta: Sari Karhu, info@ideakarhu.fi sekä Facebook-tapahtumasta tästä linkistä

Avointen ovien päivää kotiseutumuseolla vietetään perjantaina 7.5. klo 10–14 (Anttilantie 7). Lahden museot korjaa kotiseutumuseon rakennuksia ja järjestelee kokoelmia. Avointen ovien päivänä voi tulla seuraamaan korjausrakentamista ja keskustelemaan kotiseututalon tulevaisuudesta. Avointen ovien päivä järjestetään kotiseutumuseon pihamaalla koronarajoitusten sallimissa rajoissa. Päivän aikana paikalla on edustajia Lahden museoilta, Nastolan aluejohtokunnasta, Nastola-seurasta ja Nastolan Taideyhdistyksestä. Lue lisää Lahden museoiden Facebook-tapahtumasta

Hyvän Olon Nastola –tempaus lauantaina 8.5. kutsuu liikkumaan pyörällä tai kävellen. Päivän aikana voi löytää Nastola-aiheisia yllätyksiä nauhataajaman alueelta vihjeiden perusteella ja osallistua samalla #tuntitoukokuussa –haasteeseen keräämällä roskia matkan varrelta. Hyvän Olon Nastola -tempauksen vihjeet päivitetään nastola.fi-verkkosivuille ja Nastolan aluejohtokunnan Facebook-sivuille perjantaina 7.5.

Lisätietoja:

Sanna Virta, sanna.virta@lahti.fi, 044 482 6390

Nastola-viikon Facebook-tapahtuman linkki

#nastolaviikko #hyvänolonnastola