Valitse sivu

Vuoden 2021 Nastola-tunnustukset jaettiin Taidekeskus Taarastissa 22.6.2021 upeassa kesäsäässä. Samalla jaettiin myös vuoden 2020 Nastola-tunnustukset, joita ei ole pandemian vuoksi päästy aiemmin jakamaan. Tilaisuus oli samalla Nastolan aluejohtokunnan päätöstilaisuus.

Nastolan aluejohtokunta myöntää Nastola-mitalit ja Nastola-kunniakirjat henkilöille, jotka ovat elämän eri aloilla toimineet Nastolan hyväksi tai tehneet Nastolaa tunnetuksi.

Nastola-mitalin saajia oli tänä vuonna muusikko Ilpo Kaikkonen, sarjakuvapiirtäjä Kalevi Laalo eli Kerberos ja eläkeläinen Kalevi Laaksonen. Kunniakirjat myönnettiin Ohto Oksaselle ympäristöteosta, Raila Oksaselle paikallisteosta, Villähteen kyläyhdistykselle yhteisöteosta sekä Seppo Suomensyrjälle kulttuuriteosta. Tänä vuonna teemana oli erityisesti ympäristön eteen tehty työ.

Vuonna 2020 Nastola-tunnustusten teemana oli vapaaehtoistyö. Nastola-mitalit myönnettiin vuonna 2020 Rauno Grönroosille ja Liisa Helannolle. Molemmat ovat vuosien ajan tehneet pyyteetöntä vapaaehtoistyötä alueen yhdistysten ja yhteisöjen hyväksi. Nastola-kunniakirjat vuonna 2020 myönnettiin Pisararateatterille kulttuuriteosta, Nastolan yrittäjille paikallisteosta, Ahti Kollanille yhteisöteosta ja Markku Meriluodolle yhteisöteosta.

Taarastin juhlatilaisuuden kruunasi Ilpo Kaikkosen hieno musiikkiesitys. Tilaisuus striimattiin Facebook livelähetyksenä. Lämmin kiitos kaikille osallistujille paikan päällä ja verkossa.