Vahva luonnostaan ja tuotannostaan

Tervetuloa Lahden Nastolaan!

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyivät uudeksi Lahden kaupungiksi 1.1.2016. Lahden nettisivuilta löytyvät kaupungin tarjoamat peruspalvelut, tiedotteet ja ajankohtaiset asiat. Myös Nastolan alueen palveluihin liittyvät tiedot löytyvät lahti.fi-sivuilta.

Tutustu Nastolan alueeseen, kohteisiin ja toimijoihin. Nauti Nastolasta!

Vuoden 2017 alusta Lahden kaupungin ja Nastolan alueen sosiaali- ja terveyspalveluista on vastannut hyvinvointikuntayhtymä. Hyvinvointikuntayhtymän etenemistä voit seurata täältä.

__________________________________

Vanhustenviikon tapahtumat Nastolan alueella

Vanhustenviikkoa vietetään valtakunnallisesti tänä vuonna 6.10. - 13.10.2019 teemalla Varaudu vanhuuteen – Gardera dig för ålderdomen -Ráhkkan boarisvuhtii.

Nastolan alueen toimijat järjestävät toimintaa ja tapahtumia viikon aikana. Tapahtumajulisteen voit tulostaa tästä linkistä.

vanhustenviikko

__________________________________

Projektitukihaku käynnissä lokakuun ajan lahtelaisille asukkaille, yhdistyksille ja yrityksille

Lahden kaupunki kutsuu lahtelaiset mukaan rakentamaan Lahdesta entistäkin parempaa Euroopan ympäristöpääkaupunkia! Lahtelaisilta pyydetään ideoita, mitä he haluaisivat tehdä ja toteuttaa Euroopan tulevassa ympäristöpääkaupungissa Lahdessa. Kaupunki on varannut 40 000 euroa asukkaiden omien projektien toteuttamiseen.

Projektitukea on haettavissa yhteisöllisyyttä, osallisuutta tai luonnon monimuotoisuutta tukevaan toimintaan. Lahtelaiset voivat myös ideoida talvista tekemistä ja tapahtumia, jotka edistävät kestävää liikkumista tai lisäävät asukkaiden ja ympäristön hyvinvointia. Projektit tulisi toteuttaa 2020 heinäkuun loppuun mennessä, paitsi talviaikaan kohdistuva projekti, joka toteutetaan 1.4.2020 mennessä.

Sekä asukkaat että lahtelaiset järjestöt, yhteisöt ja yritykset voivat osallistua. Tukea asukkaan omalle ympäristöpääkaupunki-idealle voi saada maksimissaan 1000 euroa. Yhdistyksille ja yrityksille jaettava summa on jopa 6000 euroa. Projektitukea haetaan 1.10. - 28.10. välisenä aikana. Haku tehdään sähköisellä lomakkeella kaupungin verkkosivuilla: https://www.lahti.fi/paatoksenteko/osallistujavaikuta/osallistuva-budjetointi

Lahti-Piste neuvoo ja opastaa hakuprosessissa tarvittaessa.

Päätökset rahoitettavista hankkeista tehdään vielä vuoden 2019 aikana. Asiantuntijaraati arvioi hakemukset ja antaa puoltavat lausunnot rahoitettaville hankkeille. Päätökset tekee konsernipalvelujohtaja ja yli 2000 euron tuista osallisuuden ja hyvinvoinnin jaosto.

Asiantuntijaraatiin kuuluvat:
Saara Vauramo, ohjelmajohtaja, Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021
Milla Bruneau, johtaja, Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021
Tia Mäkinen, osallisuuskoordinaattori, Lahden kaupunki
Henrik Saari, vuorovaikutussuunnittelija, Lahden kaupunki
Sari Knuuti, kestävän kehityksen koordinaattori, Lahden kaupunki
Päivi Pitkänen, erityisasiantuntija, Lahden kaupunki

Projektituen myöntämisessä otetaan huomioon mm. hakijan sitoutuminen ympäristönäkökulmiin, asukkaiden osallistumisen mahdollisuudet ja projektin tulokset ja vaikuttavuus. Tarkemmin projektituen hakemisesta ja periaatteista kerrotaan liitteenä olevasta ohjeessa, mikä löytyy 1.10. alkaen myös kaupungin verkkosivuilta: www.lahti.fi/osallistujavaikuta > osallistuva budjetointi.

Euroopan ympäristöpääkaupunkivuosi toteutetaan yhdessä asukkaiden ja yhteisöjen kanssa. Siksi Lahti haluaa tukea yhteisöllistä toimintaa ja tapahtumia eri puolilla kaupunkia. Odotamme innolla lahtelaisten ideoita ja ehdotuksia!

Lisätiedot
Ohjelmajohtaja Saara Vauramo, 044 716 1585
Osallisuuskoordinaattori Tia Mäkinen, 044 769 8695

Lahti vahvistaa osallisuustyötään ja kehittää kaupunkitasoista osallistuvan budjetoinnin malliaan. Ympäristöpääkaupunki 2021 -projektihaku on osa tätä kehittämistyötä. Laajempi osallistuvan budjetoinnin kokeilu käynnistetään vuonna 2020 - 2021.

__________________________________

Seniorien digikinkerit Nastolassa

Haluatko oppia käyttämään tablettia ja muita digilaitteita? Arkailetko niiden käyttöä ja haluatko saada opastusta sähköiseen asiointiin?

Tule maanantaisin klo 10-12 DIGIKINKEREILLE opiskelemaan asiaa mukavassa seurassa Nastolan kunnantalolla (2 krs.), Pekkalantie 5.

Digikinkereille ei tarvitse ilmoittautua. Tilaisuudet järjestetään viikoittain vuoden ajan kesätaukoa lukuun ottamatta. Tervetulleita ovat kaikki eläkeikäiset vasta-alkajista taitajiin. Tule itse ja tuo kaverisikin!

Voit saada tabletin käyttöösi kuukaudeksi 25€ hintaan. Laitteen voit halutessasi lunastaa itsellesi kokeilun päätyttyä. Muuten koulutus on maksutonta.

Digitaitoprojektista vastaa Lahden kaupunki. Projektin tuottajana on Marko Torppala Linkkitiimi Oy:stä. Kumppanina toimii Nastolan aluejohtokunta.Tervetuloa digikinkereille!

Lisätiedot: Marko Torppala, puh. 044 970 6463, marko.torppala@linkkitiimi.fi
www.linkkisivut.fi

__________________________________

Nastolan Lahti-Pisteen popup-palvelut

Nastolan Lahti-Pisteen palvelut ovat muuttuneet popup-palveluiksi. Asiakasneuvojan tavoitat Nastolan kirjastolta, uimahallilta ja Villähteen Korilta. Lisätiedot tästä.

Lahti-Pisteen palveluneuvojat mm. opastavat ja auttavat sähköisten palveluiden käytössä sekä oikean palvelun tai asiantuntijan luokse. Lahti-Pisteessä on tarjolla tietoa mm. kaupungin kulttuuritarjonnasta, liikuntapaikoista sekä kaavahankkeista.

Nastolan kunnantalon kokoustilat ovat varattavissa käyttöehtojen ja varauskäytänteiden mukaisesti Lahti-Pisteestä p. 03 814 2355, lahtipiste@lahti.fi
__________________________________

Tapahtumat

Löydä palvelut

lahti

Lahden kaupungin palvelut

Palvelut löydät täältä

Avaa >

Lahti-Piste Nastola

Lahti-Pisteen palveluneuvojat auttavat kaupungin sähköisten palveluiden käytössä ja tarvittaessa opastavat oikean palvelun tai asiantuntijan luokse.

 • Nastolan uimahalli ti klo 10-17 
  poikkeus ti 13.8.,20.8. ja 27.8. klo 13-17
  Urheilutie 4, Nastola
 • Lahden Ympäristöpajan puoti to klo 10-17,
  Liike ja yrityskeskus Kori, Koritie 2, Villähde
 • Nastolan kirjasto ke klo 10-17, pe klo 10-16
  Laturintie 1, Nastola

Avaa >

Sosiaalinen media

Instagram - Hyvän Olon Nastola
Youtube - Hyvän Olon Nastola

Vaikuta

OmaLahti

Lahtelaisilla on käytettävissään useita keinoja vaikuttaa oman elinympäristönsä suunnitteluun, kaupungin palveluihin sekä päätöksentekoon. Tutustu kaupungin osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksiin kaupungin verkkosivuilta.

Avaa >

 

Anna palautetta aluejohtokunnalle

Lähetä palautteesi ja viestisi suoraan Nastolan aluejohtokunnalle.

Avaa >

E-palaute

Lahden kaupungin palautekanava. Voit antaa täällä palautetta kaupungin palveluista, toiminnasta ja päätöksenteosta.

Avaa >

PHJ
Lahden seutu
Ladec
Nastori
Lahden Yrityspalvelut
Pajulahti