Valitse sivu

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Nastola.fi -verkkosivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämä tarkoittaa, että sivuston on täytettävä Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 -kriteeristössä esitettyjen vaatimusten tasot A ja AA.

Nastola.fi -sivusto on julkaistu 1.3.2020 Tämä saavutettavuusseloste on julkaistu 23.6.2020 . Sivuston saavutettavuuden on arvioinut  sivuston tekninen toimittaja.

Vaatimustenmukaisuus

Verkkosivusto vastaa suurelta osin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA.

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Ei-saavutettavia liitetiedostoja on osa ennen 23.9.2018 laadituista tiedostoista, jotka eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin. Etusivun sosiaalisen median nostot ja tapahtumien Menoinfo eivät ole saavutettavia, nämä ovat kolmannen osapuolen tuottamaa sisältöä eivätkö kuulu lainsäädännön piiriin.
Sivuilla on videoupotuksia YouTube -videoina, joista puuttuu tekstitys, videoita ei tehdä takautuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi, syynä on kohtuuton rasite ottaen huomioon organisaation koon.

Palaute ja yhteystiedot

Voit antaa palautetta oheisen lomakkeen avulla.

Saavutettavuuskantelu ja saavutettavuusselvityspyyntö

Mikäli et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (ESAVI). ESAVIn Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivustolta löydät ohjeet valituksen tekemiseen ja asian hoitamiseen.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puh. 0295 016 000 (vaihde)

Ilmoita ongelmasta saavutettavuudessa

Voit tehdä ilmoituksen myös nimettömänä. Voimme kuitenkin ottaa sinuun yhteyttä vain, jos jätät yhteystietosi. Saatamme tarvita myös lisätietoja asian selvittämiseksi.