Valitse sivu

Sylvöjärven esteetön lintutorni ja Sammalsillan suo

Sylvöjärven esteetön lintutorni ja Sammalsillan suo

Sylvöjärven rantaan on rakennettu esteetön lintutorni, josta avautuu upeat näkymät koko järvelle. Lintutorni sijaitsee järven eteläpäässä käyntiosoitteessa Kuoppalantie 44.
Katso kartta. Lisäksi ranta-alue on virkistyskäytössä uimarantoineen ja grillipaikkoineen.

Sammalsillansuo on laaja valtaojien halkoma kosteikkoalue, joka on ollut aikaisemmin avoluhta. Alueen pinta-ala on 43 hehtaaria. Sammalsillansuon yhteydessä ovat Sylvöjärven eteläpuoliset laajat avo- ja pensaikkoluhdat joilla viihtyy monipuolinen linnusto. Uhanalaiset ja silmälläpidettävät luontotyypit ovat koivuluhdat, pensaikko- ja avoluhdat sekä lehtokorvet. Uhanalaiset ja harvinaiset lajit ovat kalatiira, punavarpunen, rantasipi, pikkutikka, valkoselkätikka, harmaapäätikka, kurki, laulujoutsen, kaulushaikara, pikkulepinkäinen, mustakurkku-uikku, luhtahuitti, viitasammakko ja saukko.

Sammalsillansuolla esiintyy viitasammakkoa (Rana arvalis). Viitasammakon erottaa tavallisesta sammakosta sekä äänen että ulkonäön perusteella. Selkein ulkoinen tuntomerkki on tavallista sammakkoa suurempi metatarsaalikyhmy takajalan sisäsyrjässä. Eroavaisuuksia on myös vatsan värityksessä sekä täysikasvuisten yksilöiden koossa ja kuonon muodossa. Paras tapa havaita viitasammakko on pulputtava ääntely, joka kauempaa saattaa kuulostaa pienen koiran haukahtelulta.  Katso video alueesta.

Tästä linkistä löydät enemmän tietoa Sylvöjärven ja Sammalsillansuon alueesta.
 

 

sylvöjärven lintutorni
Sylvöjärven lintutornille on esteetön kulku.  

Sammalsillansuo 
Luontopolku Sammalsillansuolla. Kuva: Lahden Ympäristöpalvelut

Sylvön grillipaikka
Sylvöjärven grillipaikka ja uimalaituri valmistuivat paikallisena talkootyönä vuonna 2016.
Kuva: Mari Brunou


Kansikuva: Lahden ympäristöpalvelut
 

Sylvöjärvijoutsenet erkki hämäläinen